Vuosiseminaarin puhuja esittelyssä

Verneri Lehtovirta

Ryhmäpäällikkö & virtuaalisafariopas, Sweco Finland Oy

Verneri Lehtovirta toimii Swecolla rakennuttamisen ja tietomallintamisen asiantuntijana. Vuodesta 2014 lähtien hän on ollut mukana Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin mittavassa laajennusprojektissa, jossa yhtenä vastuualueena hänellä on käyttäjäyhteistyö ja tietomallintamisen johtaminen. Vernerin vetämät virtuaalisafarit osallistavat lentoaseman työntekijät ja muut sidosryhmät mukaan suunnitteluun. Verneri kehittää Swecolla isojen kiinteistöjen ja tuotantolaitosten tietomallipohjaista rakennuttamista, jossa yhtenä työkaluna käytetään peliteknologian mahdollistamia virtuaalisafareita. Ne ovat erinomainen väline suunnitelmaratkaisuiden ymmärrettävyyden parantamiseen sekä yhteisien oivalluksien mahdollistamiseen.

Virtuaalisafareilla pääsee tekemään töitä todellisten loppukäyttäjien kanssa ja saa vahvistettua suunnittelun lähtötiedot ihmisiltä, jotka tuntevat tulevan rakennuksen todelliset tarpeet. Vernerin mielestä virtuaalisafarin vetäminen käyttäjille on palkitsevaa, sillä lähtötiedoista ja suunnitelmaratkaisuista saa keskustella juuri niiden ihmisten kanssa, joiden arkea varten rakennusta ollaan suunnittelemassa.

Vernerin omien sanojensa mukaan eniten työssä innostaa se, että peliteknologian tuominen rakennusalalle on saanut hyvää palautetta kaikilta hankkeen osapuolilta ja että se on tuottanut aidon kokemuksen rakennuksesta virtuaalimallin katselijoille. 

 

Ajankohtaista

01
marras
Vuosiseminaari tekee hyvää
Vuosiseminaari haluaa olla mukana tekemässä hyvää. Olemme...
Lue lisää »
22
syys
500 osallistujan raja rikki
Jo yli 500 kiinteistöalan huipputyyppiä on ilmoittautunut...
Lue lisää »
07
syys
Pitchaperjantai tulee taas!
Startupit ovat vakiinnuttaneet asemansa osana Vuosiseminaarin ohjelmaa ja...
Lue lisää »

Kaikki ajankohtaiset »