Vuosiseminaarin puhuja esittelyssä

Maria Ritola

Iris.ai

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, jota motivoi uusien teknologioiden soveltaminen monitieteisten ongelmien ratkaisussa. Parhaillaan Maria työskentelee

NASA:n tutkimuskeskuksessa perustamassaan Iris.ai -startupissa. Iris.ai:n pitkän tähtäimen tavoitteena on rakentaa tekoäly, joka rakentaa uusia hypoteeseja olemassa olevan tutkimuksen pohjalta. Tällä hetkellä työkalu auttaa tutkimusvetoisia yrityksiä löytämään ja hyödyntämään tieteellisiä sisältöjä manuaalista työskentelyprosessia huomattavasti nopeammin. Vuonna 2017 Fast Company valitsi Iris.ai:n maailman kymmenen innovatiivisimman tekoäly-yrityksen joukkoon Googlen ja Baidun kaltaisten jättien rinnalla.

Maria on valmistunut Piilaaksossa sijaitsevasta Singularity Universitysta, jonka tavoitteena on ratkoa maapallon suurimpia haasteita nopeasti kehittyvien teknologioiden avulla. Maria on yksi Pohjoismaissa toimivan startupyhteisö ja -kiihdyttämö Peloton Clubin perustajista ja vuonna 2017 hänelle myönnettiin Suomen Vuoden Nuori Menestyjä -palkinto.

Maria on inspiroiva ja kokenut puhuja, joka ei kierrä vaikeita kysymyksiä ja joka nauttii monimutkaisten aiheiden tarinallistamisesta ymmärrettävään muotoon. Marian puheenvuoroja on kuultu ympäri maailmaa muun muassa Slushissa, Singularity Universityssa, Global Cleantech Summitissa ja SAP:n Tech Ed -konferenssissa. Tutkimustiimiensä kanssa kirjoittamiaan artikkeleita Maria on julkaissut muun muassa MIT Press Journalissa ja Futures:issa.

Ajankohtaista

28
marras
Kuvagalleria
Tässä vielä tunnelmia Vuosiseminaarista Tampereelta. ...
Lue lisää »
14
marras
Kiinteistöalan Vuosiseminaarin osallistujille ilmasta pysä...
Finnpark tarjoaa ilmaisen pysäköinnin seminaaripäivien ajaksi...
Lue lisää »
31
loka
Meitä on paljon
Vuosiseminaariin on ilmoittautunut jo 670 osallistujaa. Se on paljon!...
Lue lisää »

Kaikki ajankohtaiset »