Vuosiseminaarin puhuja esittelyssä

Marja Nykänen

Johtokunnan varapuheenjohtaja, Suomen Pankki

Marja Nykänen on toiminut Suomen Pankin johtokunnan jäsenenä 1.2.2017 alkaen. Hänen vastuulleen johtokunnassa kuuluvat rahoitusvakausprosessi, rahoitusmarkkinakysymykset, makrovakauspolitiikka, tilastot, lakiasiat, talous- ja henkilöstöhallinto sekä turvallisuus- ja kiinteistöasiat. Lisäksi Nykänen vastaa sijoitustoiminnan ja rahapolitiikan riskien valvonnasta. Hän toimii myös Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtajana. Nykänen on työskennellyt pitkään pankkialalla eri tehtävissä ja finanssisektorin valvonnan parissa. Hän on toiminut äänivaltaisena varajäsenenä sekä Euroopan keskuspankin yhteisen valvontamekanismin valvontaelimessä että Euroopan pankkiviranomaisen hallintoneuvostossa. Nykänen toimi Finanssivalvonnan apulaisjohtajana vuosina 2014−2017 ja instituutiovalvontaosaston osastopäällikkönä vuosina 2010−2017. Osasto vastaa Finanssivalvonnan toimiluvallisten valvottavien vakavaraisuusvalvonnasta, riskien ja pääomatarpeiden kokonaisanalyysin tekemisestä ja lisäksi koordinoi kansainvälistä valvontakollegioyhteistyötä.

Ennen siirtymistään Finanssivalvontaan Nykänen työskenteli Nordeassa ja sen edeltäjäpankeissa yritysrahoituksen, riskienhallinnan ja luottoriskien valvonnan työtehtävissä. Pankkialalla viime töinään Nykänen johti Nordea-konsernin luottokontrolliyksikköä vuosina 2005–2010.

Koulutukseltaan Nykänen on Helsingin yliopistosta vuonna 1987 valmistunut oikeustieteen kandidaatti. Nykänen on suorittanut varatuomarin arvoon oikeuttavan tuomioistuinharjoittelun vuonna 1990.

 

Ajankohtaista

28
marras
Kuvagalleria
Tässä vielä tunnelmia Vuosiseminaarista Tampereelta. ...
Lue lisää »
14
marras
Kiinteistöalan Vuosiseminaarin osallistujille ilmasta pysä...
Finnpark tarjoaa ilmaisen pysäköinnin seminaaripäivien ajaksi...
Lue lisää »
31
loka
Meitä on paljon
Vuosiseminaariin on ilmoittautunut jo 670 osallistujaa. Se on paljon!...
Lue lisää »

Kaikki ajankohtaiset »